• Inici
  • Més del 60% dels creuers de nova construcció incorporen un sistema de netejat de gasos d'escapament
Divendres, 19 Octubre 2018
COMUNICAT: Més del 60% dels creuers de nova construcció incorporen un sistema de netejat de gasos d'escapament
VITAMINE :

Serrano destaca que els creuers són els vaixells que més esforços fan per complir amb les normes mediambientals

El director de Clia, Alfredo Serrano, ha destacat que els creuers són les embarcacions que més millores i innovacions estan duent a terme per ser més eficients i menys contaminants. En aquest sentit, el director de l'associació que representa la majoria de creuers ha destacat que més del 60% dels creuers de nova construcció incorporen un sistema de netejat de gasos d'escapament.

Serrano ha indicat que les companyies de creuers "sempre" estan innovant per tal de trobar la forma de fer els vaixells més eficients energèticament i per tant menys contaminants. Entre aquests sistemes hi ha la utilització d'il·luminació amb lets per baixar el consum o sistemes intel·ligents d'aire condicionat o sistemes de tractament de l'aigua residual, amb un estàndard que segons el director de Clia està "molt per sobre" de les ciutats que visiten.

Una altra d'aquestes tecnologies és l'anomenada MALS, un sistema que genera una mena de cortina de bombolles d'aire entre el casc de la nau i l'aigua, i que permet estalviar un 7% de fuel. Aquesta tecnologia es fa servir amb creuers com l'Aida Prima, un dels creuers que fan parada al Port de Barcelona.

"Els creuers no només compleixen, sinó que excedeixen els estàndards", ha reiterat Serrano, que ha assegurat que les empreses de creuers són "els primers interessats en respectar i protegir la biodiversitat dels oceans". El sector dels creuers representa menys de l'1% del volum total de vaixells, menys de 400 dels 50.000 vaixells de transport marítim internacional, ha exposat Serrano.

Pel que fa a l'acord assolit entre el Port i l'Ajuntament de Barcelona de limitar a set el nombre de terminals destinades als creuers i allunyar-les del centre, Serrano ha indicat que l'associació de creuers que dirigeix és "objecte passiu" i que s'adapten. Des del seu punt de vista generen "riquesa i molts llocs de treball a Barcelona i Catalunya" i volen continuar. S'ha mostrat disposat a adaptar-se als acords i treballar per seguir visitant Barcelona.

VÍDEOS: TOTALS

BRUT D'IMATGES

FOTOS: AIDA 1

AIDA 2

AIDA 3

AIDA 4

AIDA 5