• Inici
  • Més de 15.300 persones s'han format en la criança dels fills a l''Escola de Pares'
Dijous, 20 Febrer 2020
COMUNICAT: Més de 15.300 persones s'han format en la criança dels fills a l''Escola de Pares'
VITAMINE :
Aquesta iniciativa inclou un complet programa d’activitats i es realitza des de fa 10 anys
El projecte complementa l’activitat de l’Hospital HM Nens i té com a objectiu ajudar als pares a resoldre els dubtes sobre l’atenció dels nens. L’educació i l’alimentació són dos temes destacats de les xerrades divulgatives. Les activitats del programa, coordinat per la Dra. Llagostera, s’imparteixen en escoles, llars d’infants, centres cívics, associacions familiars...
Més de 15.300 persones han participat en les activitats de l’'Escola de Pares', un projecte posat en marxa fa 10 anys per l'Hospital HM Nens amb un programa d'accions que, coordinat per la Dra. Josefina Llagostera, es duu a terme tant en el centre com en les escoles, llars d'infants, associacions, centres cívics, associacions familiars ... que les sol·liciten.

L'’Escola de Pares' és una iniciativa complementària a l'activitat assistencial d'HM Nens que va sorgir per donar resposta a les diferents qüestions sobre les que els pares sol·licitaven més informació. Així, s'organitzen xerrades divulgatives sobre temàtiques d'interès pels pares, es realitzen tallers, s'imparteixen cursos i es disposa d'un Grup de Lactància per donar a conèixer els beneficis de la lactància materna i ajudar a les parelles durant aquest període.

El director de l'Hospital HM Nens, Dr. Javier Massaguer, afirma que "resulta molt gratificant que se'ns prengui com a referència en l'àmbit de la salut infantil, ja no només els pares que acudeixen al nostre centre a tractar als seus fills sinó també altres entitats que confien en nosaltres per contribuir a la formació de professors, monitors, cuidadors, etc.".

Educació i alimentació
La Dra. Josefina Llagostera, qui està al front de l’'Escola de Pares' des dels seus inicis, assegura que "l'educació i l'alimentació són dos dels temes sobre els quals es té més demanda, encara que en els últims anys, els tallers de 'Primers Auxilis en Pediatria' i 'Reanimació Cardiopulmonar Bàsica en Pediatria' han tingut molt bona acollida" i afegeix que "gran part d'aquest èxit es deu a l'enorme implicació que tenim dels professionals que col·laboren amb nosaltres, tant del nostre centre com d'altres entitats".

L’'Escola de Pares' inclou activitats pensades per a pares amb fills de qualsevol edat, ja que engloba des de l'embaràs fins a l'adolescència. Així, al llarg d'aquests 10 anys, els temes a tractar s'han anat adaptant als canvis que ha experimentat la demanda social, pel que actualment, s'inclouen formacions com 'Creixent entre pantalles', impartida per la Dra. Amalia Arce, o 'Com educar les emocions', que tindrà lloc el proper 28 de març a càrrec del Servei de Psicologia. A més, també han evolucionat pel que fa a format. La Dra. Llagostera explica que "al principi, les xerrades eren merament informatives i, a poc a poc, s'ha intentat que els assistents fossin protagonistes i subjectes actius de les activitats". Les xerrades i tallers de l’'Escola de Pares' són, majoritàriament, gratuïts i per motius d'aforament, requereixen una inscripció prèvia.

El calendari d'aquest primer trimestre ja està disponible i es pot accedir a través del següent link: https://hospitaldenens.com/category/escola-de-pares/

Les activitats de l’'Escola de Pares' es desenvolupen, fonamentalment, a les instal·lacions de l'Hospital HM Nens, però també surten al carrer. Són nombroses les escoles, llars d'infants, associacions, centres cívics, associacions familiars, etc. que entren en contacte amb el centre sanitari perquè els seus professionals acudeixin a formar els pares o altres professionals d'aquestes organitzacions. Així, tenen especial rellevància les escoles de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que acullen formacions per a estudiants d'Educació Infantil.

HM Hospitales
HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència a nivell nacional que basa la seva oferta en l'excel·lència assistencial sumada a la investigació, la docència, la constant innovació tecnològica i la publicació de resultats.

Dirigit per metges i amb capital 100% espanyol, compta en l'actualitat amb més de 4.800 treballadors laborals que concentren els seus esforços en oferir una medicina de qualitat i innovadora centrada en la cura de la salut i el benestar dels seus pacients i familiars.

HM Hospitales està format per 42 centres assistencials: 17 hospitals, 4 centres integrals d'alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 21 policlíniques. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, HM Hospitales compta amb una xarxa assistencial conformada pels centres hospitalaris HM Delfos, HM Sant Jordi i HM Nens, que donen cobertura a totes les especialitats mèdiques i estan dotats amb tecnologia sanitària d'última generació. Tot per oferir als pacients de la Ciutat Comtal i de Catalunya un projecte assistencial, docent i investigador de referència de la sanitat privada i que s'integra a la xarxa assistencial nacional del Grup HM.

(L’ACN no assumeix cap responsabilitat derivada de la informació d’aquest comunicat i no respon davant tercers sobre el seu contingut.)
Etiquetes: Educació, Societat